Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Podotherapie

Podotherapie is een paramedisch beroep en heeft een wettelijk beschermde titel. De titel podotherapeut krijgt iemand die een hbo bachelor opleiding podotherapie heeft afgerond. Een podotherapeut behandelt alle klachten aan voeten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem die voortkomen uit het verkeerd functioneren van de voeten. 

De podotherapeut behandelt de volgende klachten 

  • standsafwijkingen van voeten, tenen, knieën, heupen, rug
  • klachten aan nagels
  • klachten aan de huid

Voetzorg Maastricht biedt algemene podotherapeutische zorg. Het betreft alle aspecten van podotherapie, zoals: uitgebreid voetonderzoek volgens de laatste standaard; therapeutische zolen; behandeling van nagelproblematiek; ortheses; protheses en voetverzorging.

Tevens bieden wij pedicure zorg aan.  Naast de medisch pedicures die werkzaam zijn in onze praktijk, hebben wij contracten met externe medisch pedicures, waarvan enkelen ook ambulant werken en indien nodig bij u thuis kunnen komen. Na telefonisch overleg met een van onze (balie)medewerkers kunnen wij een afspraak maken met een pedicure in onze praktijk of zullen wij u doorverwijzen naar een externe pedicure.

Voetzorg Maastricht heeft kwaliteit en patiëntvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. De praktijk maakt onderdeel uit van een multi-disciplinair behandelteam, werkzaam op het gebied van preventie en genezing van diabetische voet ulcera en het Maastricht UMC+.

 

Voorlichtingsfilm podotherapie from Podotherapie on Vimeo.

 

 

Sluit de enquête