Nieuws

 Inloopspreekuur Bosch Modeschoenen en Voetzorg Maastricht.

Sinds geruime tijd werkt Voetzorg Maastricht nauw samen met Bosch modeschoenen, een familiebedrijf met jarenlange ervaring in de confectie schoenmode, zowel voor de makkelijke als voor de wat lastiger voet!

Een goed passende schoen is van groot belang om allerlei klachten aan het beweegapparaat te voorkomen!

Om u, maar ook uw familie, vrienden en kennissen nog beter van dienst te kunnen zijn, heeft dhr. Bosch (eigenaar van Bosch Schoenmode) Boris Aerts( podotherapeut bij Voetzorg Maastricht) uitgenodigd om op 4 februari 2020 van 14.00-17.00 uur in de zaak een inloopspreekuur te houden. Tijdens dit spreekuur zal Boris Aerts middels een kort onderzoek specifieke podotherapeutische adviezen aan u geven, zodat u op basis hiervan de juiste schoenkeuze kunt maken. Natuurlijk staat de podotherapeut ook klaar voor vragen met betrekking tot klachten van voet tot lage rug!

Locatie:

Bosch Modeschoenen, Voltastraat 28 te Maastricht

Tel. 043-3635121

Tel. Voetzorg Maastricht: 043-3871800

 

Afspraken zorgverzekeraar bij diabetes mellitus.

Sinds 1 januari 2014 zijn er gewijzigde afspraken met de zorgverzekeraar betreffende vergoeding van voetonderzoek en behandeling bij diabetes mellitus.

Wat betekent deze afspraak voor u?

Wanneer u door uw huisarts/praktijkondersteuner verwezen bent voor voetzorg, wordt de behandeling vergoed uit de basisverzekering. U krijgt geen rekening. Deze consulten worden rechtstreeks verrekend met ZIO (Zorg In Ontwikkeling) www.zio.nl.  Wij leggen de voortgang van de behandeling vast binnen het rapportagesysteem van uw huisarts (Medix).

De indicatie voor verwijzing door uw huisarts/praktijkondersteuner in geval van diabetes mellitus gaan volgens de Simm's classificatie.  De Simm's classificatie is een risicoprofiel op het ontstaan van voetwonden.

Simm’s 0

Geen groot risico op complicaties.

Geen vergoeding.

Simm’s 1

Matig risico op complicaties.

Voetzorg door een medisch pedicure, vergoeding maximaal 8 consulten per jaar.

Simm’s 2

Groot risico op complicaties.

Voetzorg door een podotherapeut in samenwerking met een medisch pedicure, vergoeding: maximaal zeven consulten per jaar.

Simm’s 3:

Al eerder voetwonden gehad of bijzondere complicaties.

Voetzorg door podotherapeut, vergoeding: maximaal twaalf consulten per jaar.

Tip! In deze tabel kun je scrollen

 

De vergoeding van hulpmiddelen waaronder steunzolen, ortheses, nagelbeugels en wondverbandmiddelen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering zie NVvP.

Als uw simm’s classificatie 0 is, krijgt u geen vergoeding voor voetzorg vanuit de basisverzekering. Echter indien uw huisarts u verwezen heeft voor behandeling aan uw voeten -niet aan diabetes gerelateerd-, wordt de zorg vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie NVvP.