Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Beste klanten,

Op dit moment hanteren wij de algemene  maatregelen volgens de voorschriften omtrent het corona virus. Bij een bezoek aan onze praktijk vragen wij  u om alleen naar uw afspraak te komen. Eventuele begeleiders kunnen wachten in de hal van Annadal.

Ter bescherming van u en onze medewerkers nemen wij onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht wat betref hygiëne volgens de geldende richtlijnen:

  • Wij schudden geen handen
  • U kunt uw handen desinfecteren bij het betreden van onze praktijk.
  • U wordt verzocht het door ons aangereikte mondmasker op te zetten voordat u de behandelkamer binnen gaat.
  • Na ieder consult reinigen wij de behandelruimte, graag uw begrip als u hierdoor 5 min. langer moet wachten.
  • Deurklinken, stoelen en pinautomaat worden geregeld gereinigd.
  • We proberen de afspraken zoveel mogelijk te spreiden. Indien er andere patiënten in de wachtkamer zijn, houd dan 1,5 meter afstand.
  • Verder willen wij u vragen om zoveel mogelijk te betalen met de pinpas en de nodige afstand tot de baliemedewerkers te bewaren.

Wij willen aan iedereen vragen die corona gerelateerde klachten heeft, de afspraak te annuleren en te verzetten naar een later tijdstip.

Bent u op vakantie geweest in corona code oranje gebied? En heeft u binnen 2 weken na thuiskomst een afspraak voor een behandeling bij een van onze podotherapeuten of pedicures? Dan kunnen wij u helaas niet behandelen!

Wij zijn van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 09.00-12.00 uur op tel.nr. 043-3871800. Buiten deze tijden kunt u onze voicemail inspreken. Wij beluisteren de voicemail regelmatig, streven ernaar om u dezelfde werkdag terug te bellen en zullen u bij spoed uiterlijk de volgende dag persoonlijk zien

 

Team Voetzorg Maastricht 

 

 

 

Afspraken zorgverzekeraar bij diabetes mellitus.

Sinds 1 januari 2014 zijn er gewijzigde afspraken met de zorgverzekeraar betreffende vergoeding van voetonderzoek en behandeling bij diabetes mellitus.

Wat betekent deze afspraak voor u?

Wanneer u door uw huisarts/praktijkondersteuner verwezen bent voor voetzorg, wordt de behandeling vergoed uit de basisverzekering. U krijgt geen rekening. Deze consulten worden rechtstreeks verrekend met ZIO (Zorg In Ontwikkeling) www.zio.nl.  Wij leggen de voortgang van de behandeling vast binnen het rapportagesysteem van uw huisarts (Medix).

De indicatie voor verwijzing door uw huisarts/praktijkondersteuner in geval van diabetes mellitus gaan volgens de Simm's classificatie.  De Simm's classificatie is een risicoprofiel op het ontstaan van voetwonden.

Simm’s 0

Geen groot risico op complicaties.

Geen vergoeding.

Simm’s 1

Matig risico op complicaties.

Voetzorg door een medisch pedicure, vergoeding maximaal 8 consulten per jaar.

Simm’s 2

Groot risico op complicaties.

Voetzorg door een podotherapeut in samenwerking met een medisch pedicure, vergoeding: maximaal zeven consulten per jaar.

Simm’s 3:

Al eerder voetwonden gehad of bijzondere complicaties.

Voetzorg door podotherapeut, vergoeding: maximaal twaalf consulten per jaar.

Tip! In deze tabel kun je scrollen

 

De vergoeding van hulpmiddelen waaronder steunzolen, ortheses, nagelbeugels en wondverbandmiddelen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering zie NVvP.

Als uw simm’s classificatie 0 is, krijgt u geen vergoeding voor voetzorg vanuit de basisverzekering. Echter indien uw huisarts u verwezen heeft voor behandeling aan uw voeten -niet aan diabetes gerelateerd-, wordt de zorg vergoed uit de aanvullende verzekering. Zie NVvP.

 

 

 

Sluit de enquête